Project omschrijving

Urban raw kantoor concept

Werkzaamheden:

Aanhuur, Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2017

Plaats:

Den Haag

Omvang:

1080m2

Ontwerp:

AREA Design

CreditSafe

Creditsafe is de meest gebruikte kredietinformatie leverancier ter wereld. Direct online toegang tot bedrijfs- en kredietrapporten in meer dan 160 landen. In Nederland is Creditsafe gevestigd in Den Haag met ca. 80 medewerkers. Door groei én renovatie van haar huidige pand was Creditsafe op zoek naar een andere locatie.

Met behulp van AREA zijn een aantal panden geselecteerd. “The Bridge” bleek het meest geschikt en heeft de flexibiliteit in zich voor verdere groei.  Creditsafe wilde een onderscheidend ontwerp waar de veelal jonge, prestatiegerichte medewerkers zich thuis voelen en de dynamiek van het bedrijf wordt ondersteund. Voor dit hoefijzervorming pand hebben we het interieurontwerp gemaakt en de realisatie turn-key uitgevoerd.

Het ‘urban-raw’ design doet recht aan de wensen van Creditsafe. Een ruwe, ongepolijste omgeving waar de jonge medewerkers hun dynamische werk goed kunnen verrichten. Losse elementen in de uitdagende, gebogen vorm van het pand verdelen de open ruimte in grotere en kleinere ruimten. Geven tegelijkertijd structuur en herkenbaarheid in de gebouwdelen. Daarnaast geven zij een praktische invulling voor diverse functies. De gebouwinstallaties zijn volledig in het zicht gelaten en conform de uitdrukkelijke wens niet verder esthetisch behandeld. De diagonaal geplaatste pendelarmaturen benadrukken het actieve en dynamische interieurkarakter.