Project omschrijving

Tussen de bomen in Benoordenhout

Werkzaamheden:

Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2018

Plaats:

Den Haag

Omvang:

455m2

HvdM

Doordacht, helder en resultaatgericht. Dat is HvdM. Een ster in het ontwikkelen én uitvoeren van PR-campagnes met maatschappelijke impact. Voor de overheid en het bedrijfsleven. Al bijna 70 jaar. Maar ondanks deze leeftijd heeft HvdM een jonge en dynamische mentaliteit. Vandaar dat HvdM de statige voormalige huisvesting niet meer vond aansluiten bij deze mentaliteit en het jonge en dynamische karakter wilde benadrukken met daarbij passende huisvesting.

Een nieuw kantoor werd gevonden met veel lichtinval en wijds uitzicht over Den Haag. Het gehele interieur is geheel gestripped en opnieuw opgebouwd, incl. het bestaande dakterras.

Het gebouw heeft een fraaie en ruime toegang en vormt een mooie combinatie tussen het oude, statige karakter van HvdM en het huidige, jong-dynamische karakter.

Dagelijkse ochtendmeetings voert HvdM uit aan de grote gemeenschapstafel in de punt van het gebouw met het weidse uitzicht over Den Haag. Bij mooi weer verplaatst de meeting naar het aangrenzend dakterras, met cappuccino!

Het interieur is licht, modern en speels. Het voormalig archief is omgezet in hoog geluidsabsorberende wandpanelen die op diverse plaatsen als wandelement zijn teruggeplaatst. De historie is tot uiting gebracht in de boom welke in het interieur is opgenomen. De wortels zijn abstract weergegeven in het tapijt patroon.