Project omschrijving

Kennis brengt je hoger

Werkzaamheden:

Aanhuur, Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2021

Plaats:

Rotterdam

Omvang:

800m2

Ontwerp:

AREA Design

Isolectra

Al meer dan 70 jaar handelt Isolectra in elektrotechnische bekabeling. In de loop van de jaren zijn hier diverse bedrijven uit voorgekomen, ieder met een eigen karakter. Afgelopen periode heeft Isolectra zich hiervan losgemaakt en is zich gaan specialiseren op innovatieve elektrotechnische producten. Om deze ontwikkeling naar hoogwaardige ontwikkeling en advisering te stimuleren, werd passende nieuwe huisvesting noodzakelijk.

Een aansprekende huisvesting werd gezocht én gevonden, waarbij de beleving voor (mogelijke) opdrachtgevers en kennispartijen voorop werd gesteld. Na een bezoek aan Isolectra moet de huisvesting een blijvende herinnering oproepen.

Het bestaande werkplekconcept is aangepakt, waarbij nadruk is komen te liggen op elkaar ontmoeten, beïnvloeden en kennisontwikkeling. De eigen kamers zijn verlaten, het kantoor is veel compacter, maar ruimtelijker opgezet.

Gehuisvest op de bovenste verdieping van het World Port Center, in de bedrijvigheid van de Wilhelminapier en naast Hotel New York met al haar historie, wordt Isolectra perfect ondersteund in werkveld en geschiedenis. De brede blik over Rotterdam en haar havens, wordt door de zichtlijnen in het interieur, mooi begeleid. De lichte, open kantooromgeving heeft een fantastisch uitzicht, waar men ook verblijft.

De open kantoorruimten worden ondersteund door efficiënte, nabijgelegen ruimten waar men ongestoord kan bellen, videocalls doen of overleggen. Het geheel heeft uitstraling en sluit aan bij Isolectra in haar praktische en hands-on mentaliteit.