Project omschrijving

Gelijkheid tussen brand labels

Werkzaamheden:

Aanhuur, Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2022

Plaats:

Utrecht

Omvang:

3500 m2

Medux

Medux is de overkoepelende naam van een aantal merken, waaronder HartingBank en Medipoint. De organisaties zijn gespecialiseerd in het leveren en beheren van zorghulpmiddelen.

In het nieuwe hoofdkantoor werken medewerkers van zowel Medux als de merk labels. Daarnaast dient het als kernkantoor, waarbij het plek biedt voor alle medewerkers vanuit het land om aan te landen. Gelijkwaardigheid tussen de labels en werknemers is een belangrijke waarde en uitgangspunt in het ontwerp.

De nieuwe werkomgeving sluit perfect aan op kernwaarden en identiteit van Medux: samenwerken, open, transparant en klantgericht. Het kantoor is herkenbaar en ademt deze identiteit. Uitnodigend om naar kantoor te komen. Het is aantrekkelijk naar medewerkers toe en draagt eraan bij om in de toekomst goed personeel aan te trekken.

Uitgebreid onderzoek middels interviews en het opstellen van activiteitenprofielen heeft inzicht gegeven in de verdeling binnen het kantoor. Het hoofdkantoor ondersteunt maximaal in activiteit gerelateerd werken; door belbooths, samenwerkruimtes, lounge plekken en kluisjes. Het geeft de werknemers meer autonomie, door het zelf maken van beslissingen.

Er is een overkoepelend concept gerealiseerd voor Medux, waarbij de identiteit van de merklabels HartingBank en Medipoint blijft behouden. In de basis ingetogen, warme uitstraling, aangevuld met kleuren van de labels; cyaan, rood en magenta. Hergebruik van plafond en vloer, waarbij de label uitingen terughoudend zijn toegepast in flexibele inrichtingselementen zoals vloerkleden en los meubilair. Een mix van de labelkleuren is opgenomen in vaste maatwerkelementen.