Project omschrijving

Groen op de Zuidas

Werkzaamheden:

Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2021

Plaats:

Amsterdam

Omvang:

727m2

Ontwerp:

AREA Design

Meelunie

Meelunie is met circa 50 medewerkers in Nederland een speler van formaat in haar branche. De organisatie is als geen ander thuis in de internationale handel in ingrediënten van agrarische oorsprong. Met het oog op de verwachte groei, wenst Meelunie meer inzicht te krijgen in de werkelijke ruimtebehoefte en welke mogelijkheden en duurzame oplossingen er zijn binnen het interieur.

Meelunie is trots op hun Hollandse product en traditie. Het Rijksmuseum is daar een mooi voorbeeld van. Als inspiratie zijn de Sikkens Rijks colors genomen en biobased materialen die herkenbaarheid tonen uit de sector

Er is gekozen voor reclaimed  materialen in de vloer en houten schuifdeuren. Biophilic design is toegepast op de materiaalkeuze, het gebruik van groen en open zones waarmee buiten naar binnen wordt gehaald.

De unieke plek van het kantoor, aan de Zuidas is benadrukt. Looproutes, algemene werkplekken en overlegplekken langs de gevel benadrukken de beleving. Het combineren van verschillende soorten werkplekken zorgt voor meer dynamiek. Er is afwisseling tussen vaste werkplekken, aanlandplekken en semi open overlegplekken. Werknemers wordt de mogelijkheid gegeven om de plek te kiezen die geschikt is voor hun ideale werkdag.