Project omschrijving

Boven op de zorg

Werkzaamheden:

Aanhuur, Ontwerp & Realisatie

Jaar:

2018

Plaats:

Den Bosch

Omvang:

1000m2

Vivent

Vivent is dé zorgexpert in Den Bosch en omgeving. Met haar expertise biedt Vivent bij cliënten thuis en vanuit haar woonzorgcentra de beste zorg. Bij Vivent werken bijna 1500 mensen en ruim 700 vrijwilligers. Naar aanleiding van de verkoop van de 2 huidige panden in Den Bosch diende het bestuur en ondersteunende diensten een nieuwe locatie te betrekken.

Op basis van de behoeften van Vivent zijn een aantal geschikte panden geselecteerd en beoordeeld. Eén van de mogelijkheden was een al jaren leegstaande pandgedeelte in één van hun eigen zorgcentra, Mariaoord in Rosmalen.

Dit leverde een aantal winstpunten op. Dicht bij hun eigen dienstverlening, de hele post huurverplichtingen is vervallen, het ongebruikte pandgedeelte heeft een bestemming gekregen én een aantal voorzieningen kunnen worden gedeeld.

Het resultaat is een bijdetijdse werkomgeving in een prachtige parkomgeving. Door hergebruik van materialen uit de oude vestigingen is sterke invulling gegeven aan re-circulariteit. Door openingen te maken in de betonnen wanden zijn naar wens de kantoorruimten gecreëerd. Geluidsabsorptie in de vorm van plafondpanelen en stroken, samen met grote visuals zorgen voor een stoer uiterlijk. Vanuit het biophelic design is dit afgemaakt met planten, verrassende hoeken en ruimten voor telefoneren en concentratie en grote visuals met betrekking tot de doelgroep van Vivent.